Fjernvarme

Thisted VVS fjernvarme

Skift til fjernvarme

Er du en af dem, som har fået mulighed for at skifte din boligs varmekilde ud med fjernvarme i Sennels eller Nors? Eller bor du i Thorsted eller Sjørring og venter spændt? 65% af danske boligejere har allerede glæde af de mange fordele, som du også kan få med fjernvarme.

Det er ikke lovpligtigt at være koblet på fjernvarme, og nogle vælger også at opvarme boligen med andre varmekilder, som f.eks. varmepumper, olie- og pillefyr. Der er dog mange flere fordele ved fjernvarme. Det er en af de mest bæredygtige, driftssikre og komfortable metoder til at opvarme din bolig. Din bolig stiger sandsynligvis også i værdi, da en bolig med fjernvarme ofte rangerer bedre i energimærke end boliger med oliefyr eller elvarme.

Men hvor skal du starte? Vi har samlet nogle af de vigtigste punkter, som du skal være opmærksom på, når du skal skifte til fjernvarme:

Sådan skifter du til fjernvarme

Fjernvarme er opvarmet vand, der bliver ledt ud i fjernvarmerør under jorden fra dit lokale fjernvarmeværk og ud i din bolig. Det varme vand sendes ind i boligen via en stikledning i jorden, og varmer boligen og brugsvandet op. Derefter løber vandet tilbage til værket og bliver varmet op og genbrugt.

Trin for trin: Dette skal du vide, når du skifter til fjernvarme

1. Hav styr på tilslutningsbestemmelser og krav til afkøling

Kontakt dit lokale fjernvarmeværk og få oplysninger om tilslutningsbestemmelser og krav til afkøling. Det er nemlig vigtigt, at returvandet bliver afkølet for at undgå varmespild. Hvis returvandets temperatur er for høj, kan du risikere at få en merudgift, men du kan også få en bonus, hvis det er lavt nok. Find ud af, hvad der er gældende på dit fjernvarmeværk.

2. Valg af anlæg til dit varmebehov

Vi hos Thisted VVS- & Blikkenslagerforretning vurderer dit varmebehov ud fra en række parametre og vælger et anlæg, der passer til din bolig og behov.

3. Udgravning til stikledning fra vejen til dit hus

Stikledningen bliver etableret i jorden fra vejen og ind til dit hus, så du bliver koblet på fjernvarmenettet. Stikledningen skal graves ned og består af et dobbeltrør: ét, der sender varmt vand ind i huset, og ét, der sender afkølet vand retur til varmeværket.

4. Tilslutning til fjernvarmenettet og udskiftning af olie, gas eller el

Når det nye anlæg er klar, kan du blive tilsluttet fjernvarmenettet via stikledningen, som er blevet etableret fra vejen og ind på din grund.

  • Hvis du har olie eller gas afmonterer vi din kedel og installerer en fjernvarmeunit på væggen. Den tilsluttes stikledningen.
  • Hvis du har elvarme tilslutter vi gulvvarmeslanger, rør og radiatorer til varmeanlægget.

5. Lær dit nye anlæg godt at kende

Vi gennemgår anlægget sammen med dig og udleverer en brugsanvisning, så du kender dit nye varmesystem inden vi går. Du kan desuden sikre en stabil drift af dit nye anlæg ved at få det tjekket og serviceret regelmæssigt af os. Vi justerer anlægget og sikrer os f.eks., at dit radiatorsystem er stort nok til dit energiforbrug.

6. Optimal drift og automatisk regulering af temperatur

Vi giver dig desuden nyttig viden om, hvordan du drifter dit nye anlæg i forhold til optimal energiudnyttelse i f.eks. sommerperioderne eller nætterne, hvor man typisk ikke bruger nær så meget varme. Du kan eventuelt overveje at få automatik installeret i anlægget, så temperaturen i dit system altid tilpasser sig efter temperaturen udenfor.

Der er mange parametre du skal tage højde for, når din bolig skal kobles på fjernvarmenettet. Derfor er det en god idé at få hjælp af en ekspert, så du kan få den helt rigtige løsning, der passer til din bolig og dine behov. Det kan vi hjælpe dig med!

Ring til Lars Handest på 97 91 19 70 og få hjælp til den rigtige fjernvarmeløsning.